Beaumariage
twitter linkedin
/

Exotische luxe all in verrassingsweddingweek op Curacao - Kura Hulanda Lodge & Beach Club Curacao

We wisten niet wat we met onze trouwdag wilden. Vast stond wel dat we het anders wilden doen dan anders. Toen we er zelf niet uitkwamen, zijn we op zoek gegaan naar een weddingplanner die met ons mee wilde denken over de invulling van de trouwdag. Al snel kwamen we uit bij weddingplanner Beau Mariage. Na het bezoek van Anouk is zij met een aantal ideeën gekomen voor een trouwdag in Nederland, we zijn een paar dagen op pad geweest en hebben hele mooie locaties in Nederland bezocht. Stuk voor stuk prachtige trouwlocaties, maar de echte klik met een van de locaties ontbrak nog... we wilde toch nog iets anders bekijken: trouwen in het buitenland!

Anouk nam opnieuw alle tijd om ideeën aan te dragen voor een bruiloft in het buitenland, dit was heel prettig. Al snel hadden we besloten om op een ver weg gelegen tropisch eiland te trouwen. Samen met Anouk hebben we alle mogelijkheden doorgenomen om naast de trouwdag er gelijk een aantal dagen vakantie aan vast te plakken. Ook wilden we graag een groep van dertig gasten (familie en vrienden) uitnodigen om bij onze trouwweek aanwezig te zijn.

Uiteindelijk hebben we gekozen voor het prachtige eiland Curaçao! Toen nog een locatie zoeken op het eiland waar we met de hele groep zouden kunnen verblijven. Op Curaçao zijn prachtige resorts, maar toen kwam Anouk met Lodge Kura Hulanda, dat op het Westpunt van het eiland ligt midden in een natuurgebied, een eind weg van de veelal grote Amerikaanse hotels in Willemstad. Het resort heeft een privé strand waar we de huwelijksvoltrekking konden houden en prachtige accommodaties met uitzicht over de Caraïbische zee: in één woord geweldig!

Al het regelwerk van het vinden en vergelijken van een aantal touroperators, afstemming met het resort, het in elkaar zetten van het draaiboek en natuurlijk de formaliteiten, zoals het vooraf schriftelijk in ondertrouw gaan, werden door Anouk en haar team uitstekend verzorgd.

Voor onze gasten was het tot op het laatste moment een verrassing waar we heen zouden gaan. Een leuk idee van Anouk was om de gasten een half jaar van tevoren een ‘save the date’ kaartje te sturen, waarbij we de gasten vroegen om die week in oktober vrij te houden. Vier maanden van tevoren hebben we een tipje van de sluier opgelicht door de gasten te vertellen dat zij alleen maar zomerse kleding hoefden mee te nemen.. en toen was het afwachten voor de gasten, maar op Schiphol bij de gate werd alles duidelijk!

Anouk en Milène zijn de gehele bruiloftsweek het aanspreekpunt geweest voor alle gasten en hebben ervoor gezorgd dat alles tot in de puntjes geregeld was. Het is heerlijk om zelf ook vakantie te hebben en heel erg prettig om te zien dat alles soepel loopt en iedereen blij is.

De afstemming met locale leveranciers vergt, zeker op Curaçao, het nodige aanpassingsvermogen. Dit werd door de niet aflatende inzet van Anouk en Milène steeds uitstekend opgelost, zonder dat wij daar als bruidspaar op dat moment enig benul van hadden. Niets werd aan het toeval overgelaten. De huwelijksdag zelf was ook tot in de puntjes verzorgd en de huwelijksvoltrekking op het strand overtrof onze verwachtingen.

Anouk en Milène, heel erg bedankt voor jullie fantastische ideeën, inzet, creativiteit en professionaliteit! Een week om nooit te vergeten!

Daphne en Jurriën